Köpvillkor

Handlar du av Pysseltagen godkänner du automatiskt dessa köpvillkor.

Konsumentköplagen (privata kunder)

Pysseltagen tillämpar Konsumentköplagen (SFS 1990:932) och Distansavtalslagen gentemot konsumenter. Du har som konsument alla de rättigheter som nämns i dessa lagar. Läs mer hos Konsumentverket.

Köplagen (juridiska personer)

Pysseltagen tillämpar Köplagen (SFS 1990:931) gentemot juridiska personer, dvs. näringsidkare. Du har som näringsidkare alla de rättigheter som nämns i Köplagen. Läs mer hos Konsumentverket

Order

Vid alla köp (inom Sverige) är frakt och expeditionsavgift 45 sek (kallad fraktkostnad i webbshoppen).

För Danmark, Finland, Åland och Norge, se under ”Frakt”.

Observera att en artikel som är slut i lager inte restnoteras. Det innebär att varan måste beställas på nytt, när den finns tillgänglig igen, till då gällande leveransvillkor.

Minsta ordervärde är 100 kr (exklusive frakt).

För att handla på pysseltagen.se måste du vara över 18 år.

Orderbekräftelse på din lagda order

Det är vikigt att du har fyllt i korrekt mobilnummer och e-postadress. Till din e-postadress skickas automatiskt en orderbekräftelse direkt efter köpet. Om du inte får en bekräftelse kontakta oss på 0435-51897 eller info@pysseltagen.se  för att förvissa dig om att orden har kommit fram.

Kunduppgifter

Pysseltagen är ansvarig för de personuppgifter som du lämnat till oss. Uppgifterna kommer att användas för att kunna behålla vår kundrelation och till marknadsföringsändamål. Vill du göra någon ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret gör du det lättast genom att kontakta oss på info@pysseltagen.se

Falska beställningar

Vi polisanmäler alla falska beställningar och beställningar gjorda med stulna kortnummer. I varje sådant fall gör vi allt vi kan för att hjälpa Polisen i utredningsarbetet.

Priser

Vi reserverar oss för prisändringar utom vår kontroll och för felpublicerade priser. Vår målsättning är naturligtvis att alltid visa korrekta priser.

Alla priser på pysseltagen.se är angivna i svenska kronor (SEK) och inklusive 25% moms.

Export till Norge och Åland

Export av varor till Norge och Åland medför att momsen dras av vid köpet, vid val av land i kassan. Mottagarlandets moms och eventuell tull läggs senare på av respektive lands tullverk.

Betalning

Sverige, privatperson:

Betalning sker via Klarna Checkout och du kan välja mellan: Klarna Direkt, faktura 14 dagar (0 kr i avgift), kort, banköverföring, delbetala i din egen takt. Inga avgifter tillkommer. Allt sker över en säker anslutning via Klarna.
Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta från förfallodagen och vid eventuell påminnelse debiteras en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr.

Sverige, organisation & företag:

Betalning sker via Klarna Faktura.

Danmark, Finland, Åland, Norge:

Du kan betala med Visa och Mastercard. Vår betalningsleverantör är DIBS som är PCI-certifierad och som använder 3D Secure teknologin som är utvecklad av Visa och Mastercard och syftar till att identifiera kortinnehavaren vid köp online.

Identifieringsprocessen är likvärdig den som används vid bankomatuttag och som bygger på att en personlig kod/lösenord används i samband med köpet. Med denna teknik erhåller säljföretaget betalgaranti och kortinnehavaren kan vara säker på att dennes kort inte utnyttjas av obehörig. Vi använder oss av SSL-certifikat (kryptering) och inga kortuppgifter sparas hos oss.

För att kortbetalning ska fungera, måste din webbläsare stödja cookies.

Fraktkostnad

Sverige:Vid alla köp, oavsett vikt, är frakt och expeditionsavgift 45 sek (kallad fraktkostnad i webbshoppen). Köp för över 600 sek (exkl fraktkostnad o avgifter) skickas fraktfritt. Vi skickar våra försändelser med DHL Service Point, ditt paket kan då spåras. Du får ett mail med sändningsnummer när paketet skickas från oss och meddelande med sms eller på mail när ditt paket finns att hämta på ditt utlämningsställe. Här kan du hitta ditt utlämningsställe.

Vi förbehåller oss rätten att skicka med annan transportör om vi så finner det lämpligt.

Leveranstid:Beställningar som görs fram till 10.00 skickas oftast samma dag (vardag).


Danmark och Finland:
Vid köp upp till 5 kg kostar frakten 150 sek. Vid paket som väger mer, återkommer vi med exakt transportkostnad. Vi skickar med Post Nord. Beställningar som görs fram till 10.00 skickas oftast samma dag.

Åland: Vid köp upp till 5 kg kostar frakten 120 sek (exkl. moms).Vid paket som väger mer, återkommer vi med exakt transportkostnad. Vi skickar med Post Nord. Beställningar som görs fram till 10.00 skickas oftast samma dag.

Norge: Vid köp upp till 2 kg kostar frakten 170 sek (exkl. moms). Vid paket som väger mer, återkommer vi med exakt transportkostnad. Vi skickar med Post Nord. Beställningar som görs fram till 10.00 skickas oftast samma dag.

Ångerrätt / Öppet köp

Du har som privatperson rätt att ångra ditt köp. Denna ångerrätt gäller i 14 dagar från den dag då du har fått varan. Ångerrätten gäller ej för företag. Inköpet skall styrkas med inköpskvitto eller faktura. Vid åberopande av ångerrätt återbetalas hela summan för varan, dock betalar alltid kunden för returfrakten. Kontakta oss på info@pysseltagen.se innan du skickar tillbaka en vara.

Reklamation

Kontakta alltid oss på info@pysseltagen.se innan Ni returnerar något till oss. Detta gäller även om vi har skickat en felaktig vara eller fel vara till dig.

Eventuell tvist

Vi tillämpar alltid konsumentköplagen och vid en eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. 

Ej utlösta varor

Om du beställt en vara av oss och sedan väljer att inte hämta ut varan debiteras du för de utlägg vi gjort för porto och andra avgifter, 350 sek inkl moms. Specialbeställda varor debiteras fulla värdet av produkten samt frakt och returfrakt. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Skador vid leverans / Saknade paket

Maila oss på info@pysseltagen.se så gör vi reklamationen och ersätter er eller kontakta själv respektive transportör.

DHL

Posten

Övrigt

Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information samt specifikation på samtliga våra produkter på pysseltagen.se. Var uppmärksamma på att de färger som varan har på vår hemsida kan skilja sig mot den verkliga varan.

Pysseltagen förbehåller sig rätten att avslå en order.

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från Pysseltagens sida, som gör att Pysseltagen ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att Pysseltagen befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.